objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Četrtek, 8. januar 2009 ob 07:07

Edward Clug se je tajno poročil na silvestrovo, balerine pa v jok!
31. decembra, točno opoldne, je usodni da dahnil slavni mariborski plesni par, Pia Mlekuš in Edward Clug
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Zadnji dan starega leta je bil usoden za slavnega vodjo mariborskega baleta, koreografa in plesalca Edwarda Cluga. Razvpiti balerini Pii Mlekuš je namreč obljubil večno zvestobo in tako naj bi zakonskemu jarmu podlegel menda eden od najbolj zaželenih samskih moških v Sloveniji.
Civilna poroka se je v Mariboru, točno opoldne, zgodila v popolni tajnosti; poročnemu obredu so smeli prisostvovati samo ožji sorodniki obeh novopečenih zakoncev. Clugovi starši so na poroki prišli naravnost iz Romunije, Edijeva poročna priča je bil njegov najboljši prijatelj, plesalec Tiberius Marta, medtem ko je bila Piina priča njena sestra. Dogodek je ovekovečil hišni fotograf mariborskega gledališča Ivan Vinovrški, ki je doslej poskrbel že za marsikatero dobro plesno fotografijo Clugovih predstav.
V mariborskih krogih pa se že govori, da je bila poroka pričakovana; tako naj bi se strasti v plesnem paru Clug&Clug malo umirile, nova "first ballet lady" pa naj bi se poslej bolj ukvarjala z družino in malo manj najedala odnose v mariborskem baletnem ansamblu. Spomnimo: Pia Mlekuš je prej dolgo časa hodila z mariborskim plesnim solistom Antonom Bogovim, občasno pa flirtala z Edijem. Bogov tega sprva ni opazil, saj se je bolj kot s Pio ukvarjal s svojo plesno kariero. Ko Pia in Clug njunega razmerja skoraj nista več skrivala, je tudi Bogovu postalo jasno, da ni (več) edini plesalec v Piinem življenju. Kulminacija famoznega trikotnika se odvila kar v gledališkem bifeju, ko je Bogov po neki baletni premieri lovil Cluga, razbijal stole in grozil, da ga bo pretepel. Na srečo iz vsega skupaj ni bilo nič, saj je spretni Edi pobegnil pri stranskih vratih in Bogovu tudi dokončno odpeljal še Pio. Anton Bogov pa naj bi šele pred kratkim našel novo ljubezen, spet med domačimi balerinami. To naj bi bila Ines Petek.

Pia in Edward na medene tedne zdaj še ne bosta odpotovala, saj se Clug takoj po novoletnih praznikih začasno seli v Zagreb. Za hrvaški nacionalni balet pripravlja avtorski projekt, ki bo premiero doživel 27. marca. Svoj mariborski baletni ansambel pa je prepustil hrvaškemu koreografu Staši Zurovcu. Na baletnih odrih Slovenci in Hrvati očitno nismo v hladnih odnosih; tukaj še vedno velja pravilo: jaz tebi, ti meni!
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Edwarda Cluga Pii Mlekuš Tiberius Marta Ivan Vinovrški Antonom Bogovim Ines Petek Staši Zurovcu

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Edward Clug se je tajno poročil na silvestrovo, balerine pa v jok!