objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 18. junij 2009 ob 15:36

Pevka Pika Božič kazensko ovadena zaradi ponarejanja listin in goljufije
Po vrnitvi na glasbene odre je ostala brez nastopov, zdaj so jo celo kazensko ovadili
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Po treh letih nenastopanja se je pevka Pika Božič pred nekaj meseci vrnila na estradne odre. Comeback je po naših informacijah posledica finančnih težav zakoncev Kontrec; njen mož, nekdanji hokejski reprezentant Dejan Kontrec, počasi končuje športno kariero, Pika Božič pa med glasbenim pavziranjem tudi ni počela nič pametnega. Ob dopoldnevih so jo največkrat videvali kofetkati po različnih ljubljanskih lokalih. Njena vrnitev med poklicne pevke je dobila precejšnjo medijsko promocijo, Pika Božič pa je obljubljala bolj zrelo glasbo in nič seksapila. Po radijskih postajah se rola njena skladba Eno, še junija pa naj bi na prodajne police prišel album Shine, ki ga je naredila s številnimi domačimi in tujimi glasbeniki.
Vendar so že prvi nastopi pokazali, da je bil comeback slabo naštudiran, Pika Božič na odru zaprta do vratu pa je nekaj, kar se ne splača gledati, kaj šele poslušati; bodimo realni, glasu pač nima, kot denimo Cher. Zato ni čudno, da je Božičeva kmalu ostala brez pravih ponudb za nastope, razen tistih brezplačnih, poleg tega je medijski blišč okoli njene vrnitve že potihnil in zvodenel.
Se bo pa Pika Božič namesto na glasbenih odrih očitno zvijala po sodiščih. Založniško podjetje Adria Media Ljubljana je preko njihovega odvetnika Andreja Rauterja zoper Piko Božič in njenega nekdanjega menedžerja Draga Milankoviča (na lanskih parlamentarnih volitvah je na Listi za pravičnost in razvoj, ki jo vodi Stojan Auer, neuspešno kandidiral za poslanca) vložilo kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin in goljufije. Pika Božič je namreč v enem od sodnih postopkov (spomnimo, šlo je za fotografije njenega golega oprsja, posnete na neki hrvaški plaži) tožila tabloidno revijo Nova (izdaja jo Adria Media) za plačilo odškodnine 50.909.70 evrov, višje sodišče pa ji je prisodilo desetkrat manjšo vsoto 5 tisoč evrov. Sodba je že pravnomočna, vendar je Adria Media zahtevala revizijo postopka. Božičeva je na sodišču kot dokaz premoženjske škode enostavno predložila devet pogodb o avtorskem delu, iz katerih naj bi izhajalo, da je bila upravičena do honorarja dobrih 30 tisoč evrov, toda koncerti naj bi bili odpovedani zaradi njenih domnevnih duševnih bolečin. Predstavniki Adrie Medie pa so hitro izvedeli, da so bile vsaj nekatere pogodbe nepristne (fiktivne), kar pomeni, da je Pika Božič, očitno skupaj s tedanjim menedžerjem Milankovičem, skušala nesramno in nezakonito naplahtati sodišče. Dva naročnika fiktivnih koncertov sta to tudi pisno priznala, kar je Adria Media že predložila sodišču. Pika Božič je kasneje sicer umaknila tožbeni zahtevek, ki se je nanašal na plačilo izgubljenega denarja po vseh devetih pogodbah, ampak to še ne pomeni, da pevka ni kriva za ponarejanje listin in poslovno goljufijo.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Pika Božič Dejan Kontrec Cher Andreja Rauterja Draga Milankoviča Stojan Auer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pevka Pika Božič kazensko ovadena zaradi ponarejanja listin in goljufije