objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 31. december 2009 ob 06:51

Pravnomočno: estradnik Miran Rudan fasal osem mesecev zapora, pogojno
Zdaj ga čaka še civilna tožba, otroka pokojne Majde Marije Kolenik zahtevata 20 tisoč evrov odškodnine
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Višje sodišče je potrdilo sodbo okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je znanega pevca Mirana Rudana zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom leta 1999 obsodilo na pogojno zaporno kazen osmih mesecev. Sodni postopek je tako pravnomočno končan, Mirana Rudana pa čaka še civilna tožba svojcev umrle kolesarke, 47-letne Majde Marije Kolenik.
Spomnimo, tožilstvo je Miranu Rudanu očitalo, da je 27. oktobra 1999 pri odpiranju vrat svojega avtomobila, parkiranega v centru Ljubljane, na Tavčarjevi ulici, povzročil prometno nesrečo iz malomarnosti, v kateri je na tla padla in se huje poškodovala Majda Marija Kolenik, ki je kasneje umrla v Kliničnem centru. Obtožnica je pevca bremenila tudi pobega s kraja nesreče, saj je ponesrečenko zapustil brez pomoči, vendar je ta del obtožbe med sojenjem - zastaral. Zoper sodbo okrožnega sodišča sta se pritožila Rudanov odvetnik in tožilstvi, višje sodišče pa je sodbo okrožnega sodišča v celoti potrdilo..
Mirana Rudana, ki je po nesreči za nekaj časa prekinil glasbeno kariero, kasneje pa se je sper vrnil na sceno, zdaj čaka še civilni postopek, ki sta ga leta 2002 vložila otroka pokojne Majde Marije Kolenik. Od pevca in zavarovalnice zahtevata 20 tisoč evrov odškodnine z obrestmi vred, od dneva materine smrti. Postopek je bil vmes prekinjen, ker je sodišče počakalo na konec kazenskega postopka.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mirana Rudana Majde Marije Kolenik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pravnomočno: estradnik Miran Rudan fasal osem mesecev zapora, pogojno